Kleuters

Knuffelturnen met de kleutertjes van de eerste kleuterklas….

Artikleuterke

Samen spelen, samen delen.
We horen het op elke speelplaats weerklinken.
Waarom niet een bewegingsmoment/turnles delen met elkaar?
Het knuffelturnen…
Deze unieke werkvorm staat in zijn kinderschoenen bij Artigym en gaat begin september(zie kalender) van start tot de kerstvakantie. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, kleuters uit de eerste kleuterklas. Het klassieke turnen wordt gepimpt naar een leuke en vooral gezellige ervaring met uw kind of kleinkind waarbij het samen bewegen voorop staat. De jonge kleuters verkennen hun lichaam en hun bewegingsmogelijkheden op een speelse manier.
Na de kerstvakantie gaat de eerste kleuterklas zelfstandig aan het werk. Het echte “alleen-turnen” start…
Iedereen is welkom vanaf zaterdag 12 september in de Bovenzaal van KA Herzele. Lessen gaan door elke zaterdagvoormiddag van 10u-11u, uitgezonderd in de schoolvakanties. Inschrijven kan via Artigym.be Tot dan!

de 2de kleuterklas start van 9u tot 10u in de bovenzaal van de sporthal.
allerlei basisvaardigheden worden aangeleerd: zoals lichaamsbesef, evenwicht, arm-en beenkracht, klimmen en klauteren, hangen en steunen.
de lesgevers dagen de kleuters uit om dingen te doen die ze voordien nog niet uitprobeerden. De ontwikkeling van de kleuters gaat er zichtbaar op vooruit.

De 3de kleuterklas turnt ook op zaterdag in de bovenzaal. We zijn ervan overtuigd dat kinderen van 5 jaar meer uitdaging willen en aankunnen. We gaan ze al meer gespecialiseerde oefeningen presenteren aan de “echte” turntoestellen. Zij zullen ook beter voorbereid zijn op het turnen van de 6-7 jarigen. Dan krijgen ze een half uurtje meer les maar de angst voor de grote zaal en de turntoestellen is weg….