Club-API

Een onafhankelijk aanspreekpunt integriteit (API) is een laagdrempelig aanspreekpunt, een vertrouwenspersoon voor sporters, ouders, trainers of andere betrokkenen met een vraag, vermoeden of klacht rond mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Deze persoon draagt er mee zorg voor dat het beleid voldoende aandacht geeft aan preventie van en omgaan met grensoverschrijdend gedrag.

Welkom in onze club ‘Artigym’! We zijn blij dat jullie bij ons sporten.

We vinden het belangrijk dat jullie hier graag zijn en willen dat jullie zich goed voelen. Onze club moet een plaats zijn waar iedereen veilig kan sporten, vriendschapsbanden kan smeden en plezier kan maken. En daar zorgen wij, de club en de ouders, samen voor. We willen dat zowel volwassenen als jongeren respect opbrengen voor elkaar en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag. Misschien merk je wel dat iemand over de grens gaat of voel je dat iemand zich niet correct gedraagt…Ook als het niet bij jezelf gebeurt, maar bij anderen, aarzel niet om dit te melden.                                                                                                                                 

Als AanspreekPersonenIntegriteit (kortweg ‘APl’) bij Artigym, bieden een bestuurslid en/of een ouder een luisterend oor voor iedereen die vragen of klachten heeft. Zij horen jouw verhaal, gaan ermee aan de slag, zullen jou verder helpen en kunnen uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren.

We verwachten dat ouders, net als de trainers en de bestuursleden van de club een voorbeeldrol opnemen en de kinderen op een positieve wijze ondersteunen en negatiefgedrag achterwege laten.We rekenen er op dat jullie samen met ons meewerken aan een toffe sportclub!

 

Dominique Pieters, ouder                                  Anne Huylebroeck, bestuurslid

GSM: 0484 088606                                                    GSM: 0472 747493

dopieters@telenet.be                                         anne@artigym-herzele.be

 

API Dominique Pieters

In 2012 begon het allemaal…
Toen startte onze zoon in de basisgroep van Artigym. Later kwam één, en nog later de tweede zus erbij. Eén van hen is intussen trainer, de andere twee volgen zonder twijfel. Intussen hoopt onze labrador Nox deel te kunnen uitmaken van de club, hij vindt alvast alle gymnasten lief! Je voelt het: al meer dan tien jaar lopen Geert en ik als gymnast-ouder hier als het ware de deur plat. Samen met onze drie kinderen leefden we mee van basisgroep over de gevorderden naar de recrea-keurgroep. Van Artigyms werking is dus voor ons al een tipje van de sluier opgelicht.
Graag help ik als Aanspreek Persoon Integriteit om jou een omgeving te bieden waar je niet meteen zal worden beoordeeld, maar waar in de eerste plaats naar jou zal worden geluisterd. Het is een benaderingsstijl die door mijn voormalige studenten werd omarmd toen ik nog docente was aan de faculteit architectuur. Intussen besef ik als organisatrice van groepsreizen ook maar al te goed hoe waardevol een goede groepssfeer is en welke belangrijke vriendschappen hier kunnen ontstaan en voortbestaan.

Dominique