Artistieke Gymnastiek

Artistieke Gymnastiek

Basis, gevorderde en keurgroepen

Read More

Artigym-Herzele is een gymnastiekclub die zich toespitst op artistieke gymnastiek (toestellen) met een bijkomende discipline Freerunning/Parkour.

Inschrijven kan voor de leden vanaf 1 juli via de website: inschrijvingen online vanaf 24u
Voor de niet-leden vanaf 1 augustus om 24u
!

Onze kinderen starten op een leeftijd van 3 jaar en kunnen tot hun 18 jaar de technische vaardigheden van het turnen leren en oefenen. De meer getalenteerde gymnasten kunnen na selectie 4 uur, of 7 uur trainen op recreatief niveau. Zij doen ook recrea-wedstrijden mee. Onze I (instap)- B- en C wedstrijdgymnasten trainen 8 uur en meer. Zij kunnen zich selecteren via Provinciale wedstrijden voor Vlaamse- en Belgische kampioenschappen.

NIEUW 2022-2023 GYMTOPIA
Gymtopia is het sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar. (In sept. zijn de kinderen nog 6 en 7 jaar)
De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind.
     – Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies gesymboliseerd door
een dier.
     – Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels.

Freerunning is een discipline die nauw verband houdt met turnen. Tracers hebben ook deze gymnastische technieken nodig om hun flips en sprongen correct en zuiver uit te voeren. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen deze tak van gymnastiek beoefenen. Ze hebben een grote voorsprong als ze uit het basisturnen komen.

NIEUW!! dit jaar starten we op zaterdag ook met een basisgroep freerunning 8-12 jaar! Schrijf snel in!!

Als freerunners van 12+ kunnen ze zich verder vervolmaken en gaan ze zich meer toespitsen op parkour. Dit is zo snel en efficiënt mogelijk bewegen  in een open omgeving met allerlei obstakels en hindernissen. De filosofie achter deze discipline – de vrijheid en het verleggen van grenzen – ook heel belangrijk.

Bij vragen kan je altijd terecht op info@artigym-herzele.be dan kom je terecht bij voorzitter Inge Gijsels.

ons organigram organisatie gymnastiekgroepen vzw Artigym 2022-2023

15 augustus 2022
  • stage Freerunning/Parkour in Herzele | 15 augustus 2022 - 19 augustus 2022 | Sporthal Tramzate

20 augustus 2022
  • Turnstage wedstrijdgymnasten | 16 augustus 2022 - 20 augustus 2022 | Sporthal tramzate Herzele en gymhal Geraardsbergen

[/wonderplugin_cond]