Huisreglement + uitleg over de groepen

Knuffelturnen met de kleutertjes van de eerste kleuterklas….

Artikleuterke 2 kleuren stage rug

Samen spelen, samen delen.
We horen het op elke speelplaats weerklinken.
Waarom niet een bewegingsmoment/turnles delen met elkaar?
Het knuffelturnen…
Deze unieke werkvorm staat in zijn kinderschoenen bij Artigym en gaat voorlopig van start op 22 september en loopt door tot de kerstvakantie. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, kleuters uit de eerste kleuterklas. Het klassieke turnen wordt gepimpt naar een leuke en vooral gezellige ervaring met uw kind of kleinkind waarbij het samen bewegen voorop staat. De jonge kleuters verkennen hun lichaam en hun bewegingsmogelijkheden op een speelse manier.
Iedereen is welkom vanaf zaterdag 22 september in de Bovenzaal van KTA Herzele. Lessen gaan door elke zaterdagvoormiddag van 10u-11u, uitgezonderd in de schoolvakanties. Inschrijven kan via Artigym.be Tot dan!

Artistiek Turnen = toestelturnen is een sport waarbij kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, evenwicht en elegantie naar voren komen. Sommige toestellen en elementen vragen veel van bepaalde eigenschappen. Flexibiliteit, ook wel lenigheid, kan de kans op blessures verminderen. Kracht maakt veel elementen makkelijker. Ook oefeningen zijn dan minder moeilijk. Turnen is een erg intensieve sport: een krachtsexplosie en daarna weer uitrusten. De meisjes hebben 4 toestellen: grond, sprong, balk en damesbrug (ongelijke leggers) De jongens hebben 6 toestellen: grond, paard, ringen, sprong, herenbrug en hoog rek.

Wedstrijdturners trainen minimaal 4 tot 10.5 uur per week om de elementaire beginselen van het turnen te leren. Daarna kunnen ze deelnemen aan recreatoernooien, C-wedstrijden of B-wedstrijden.  Deze wedstrijden hebben een motiverend beloningssysteem en een aanmoedigende wedstrijdomgeving en zijn een uitstekende manier om met je groep naar buiten te komen.

Hoe word je een wedstrijdgymnast?
Je wordt door je basistrain(st)er uitgekozen omwille van je turntalent. Je krijgt begin mei een uitnodigende brief mee om testjes te doen op de afgesproken datum. Ben je gelaagd voor de testen en je werkattitude is oké dan kan je het volgende seizoen 4 uur trainen per week.Op termijn zal je wel ingeschreven worden om recrea-wedstrijden mee te doen voor Artigym. Per jaar is elke gymnast verplicht om 1 wedstrijd mee te doen. Turn je 4 uur en heb je op een jaar heel wat vorderingen gemaakt dan kan je trainer je doorsturen om meerdere uren te trainen en evt. door te stromen naar de keurploeg.

Bij Freerunning is het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken zoals bijvoorbeeld flips, over obstakels te springen.Tegenwoordig worden parkour en freerunning door elkaar gebruikt en het verschil tussen de twee is miniem. Parkour is de meest pure vorm waarbij men focust op het zo snel en efficiënt mogelijk bewegen door een omgeving. Bij Freerunning komen hier dan salto’s en andere tricks voor.

Freerunning vanaf 8 jaar. Iedereen kan inschrijven, een echte turnbasis moet je niet hebben…
Voor de inschrijving worden een paar testjes afgenomen van een aantal basisoefeningen. Door het jaar heen wordt er aan de basis van parkoer en freerunning gewerkt alsook wordt de nodige aandacht besteed aan kracht en conditie. Deze groep kan op termijn mooi doorstromen naar onze freerunninggroep 12+

Freerunning  +12 jaar door jongens en meisjes die voldoende ervaring hebben met deze vaardigheden. Elke freerunner moet bij de start een aantal testen afleggen. Salto’s draaien mag geen enkel probleem zijn. Is hij/zij geslaagd voor deze testen dan kan hij/zij aansluiten bij de groep. Zo niet dan is er nog mogelijkheid om deze technieken bij te trainen in onze turngroepen.
Per jaar worden er 3 trainingsmomenten voorzien in een andere zaal die volledig uitgerust is met valkuilen. Daar kunnen technieken geoefend worden zonder al te veel risico’s.De trainer spreekt met de groep de data af.

Reglement Artigym – Herzele

Wat zijn onze huisregels?

– Positieve inzet en bereidheid om zich totaal in te zetten zijn de eigenschappen van een goede gymnast
– Op een training zijn onderstaande regels zeer belangrijk:
– Trainingen starten en eindigen stipt. Wees daarom dus op tijd.
– Als de trainer je iets meedeelt, kijk je hem/haar aan en luister je aandachtig
– Alle gymnasten helpen mee bij het klaarzetten en/of wegbergen van het turnmateriaal
– Niemand verlaat de trainingszaal zonder toelating van de trainer
– Trainingen worden niet gestoord
– Bij een ongelukje of wanneer je gekwetst geraakt tijdens een turnles moet de aangifte van het
ongeval binnen de 24 uur gebeuren.
Beter een verzekeringspapier meenemen…. je weet maar nooit.
– Eenmaal ingeschreven kan je in dat jaar niet meer uitschrijven dat wil zeggen
dat het lidgeld + verzekering niet, en zelfs niet voor een deel wordt teruggestort.
Een echte gymnast is een VOLHOUDER.

 

Kledij

Tijdens de training draag je een gemakkelijke short met T-shirt (eventueel van artigym) of een turnmaillot. Turnpantoffels mogen maar hoeven niet.
De meeste gymnasten turnen op blote voeten, zelfs onze allerkleinsten. Ook verwachten alle trainers opgebonden haar van alle gymnasten.
Juwelen en armbandjes worden voor de veiligheid van medegymnasten en trainers uitgedaan, dit zowel op training als op wedstrijd.

Kledij-zwart

Deze T-shirt van ARTIGYM – HERZELE kan je verkrijgen aan 12 EUR.

Kledij-rood

Deze sweater van ARTIGYM – HERZELE kan je kopen voor 25 EUR (kindermaat) en 30 EUR (volwassen maat) 

Er is een sweater voor de groep Freerunning.
De prijzen 35 EUR. Kleinere maten kunnen op bestelling.

enkel volwassen maten XS- S- M- L

artigym herzele 2015 (tracer)

 

Attitude

– Gymnastiek is een tolerante sport, wij verwachten dit dan ook tijdens trainingen en wedstrijden.
– Beleefdheid is gratis, maak er dan ook gebruik van!
– Wees sportief voor vriend als voor tegenstander