Freerunning/ Parkour

Het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken zoals bijvoorbeeld flips, obstakels in de ruimte te overwinnen. Het verschil tussen parkour en freerunning  is miniem. Parkour is de meest pure vorm waarbij men focust op het zo snel en efficiënt mogelijk bewegen door een omgeving. Bij Freerunning komen meer salto’s en andere tricks voor.

Sinds 2019 hebben we van de gemeente een stuk grond achter de sporthal gekregen om volledig in te richten als ‘parkourpark Artigym’.

In 2020 bouwde Artigym op deze grond achter de sporthal een eigen parcours. Volledig omheind met allerlei obstakels en stelling om de tracers de beginselen van parkour aan te leren zonder dat ze ver weg moeten van de sporthal.

En zo kan er ook in de lente al heel snel buiten getraind worden.

In 2021 hebben we verlichting geplaatst om optimaal te kunnen genieten van ons park. Het is in de maand oktober al te snel donker maar wel nog mooi weer om buiten te sporten. Er werden 8 letlampen bevestigd om de stelling te verlichten en 2 lampen om het overige van het park te verlichten.

Freerunning vanaf 8 jaar. Iedereen kan inschrijven, een echte turnbasis moet je niet hebben…
Door het jaar heen wordt er aan de basis van parkour en freerunning gewerkt alsook wordt de nodige aandacht besteed aan kracht en conditie.

 Freerunning  8-12 jarigen voor reeds gevorderden.

In deze groep kan men zich verder vervolmaken om de flips en sprongen correct en zuiver uit te voeren Deze groep kan op termijn zeker doorstromen naar onze freerunning 12+

Freerunning  +12 jaar voor jongens en meisjes die voldoende ervaring hebben met deze vaardigheden. Zo snel en efficiënt mogelijk bewegen in een open omgeving met allerlei obstakels en hindernissen.‘ Vrijheid en verleggen van grenzen’  Elke freerunner/ tracer moet bij de start een aantal testen afleggen. Salto’s draaien mag geen enkel probleem zijn. Is hij/zij geslaagd voor deze testen dan kan hij/zij aansluiten bij de groep. Zo niet dan is er nog mogelijkheid om deze technieken bij te trainen in onze turngroepen.

ons parkourpark achter de sporthal dat volledig onderhouden wordt door onze lesgevers Parkour!