Freerunning

Bij Freerunning is het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken zoals bijvoorbeeld flips, over obstakels te springen.Tegenwoordig worden parkour en freerunning door elkaar gebruikt en het verschil tussen de twee is miniem. Parkour is de meest pure vorm waarbij men focust op het zo snel en efficiënt mogelijk bewegen door een omgeving. Bij Freerunning komen hier dan salto’s en andere tricks voor. NIEUW sinds 2020 is het eigen parcours van Artigym achter de sporthal van KA. Volledig omheind met allerlei obstakels en stelling om de tracers de beginselen van parkour aan te leren zonder dat ze ver weg moeten van de sporthal.

Freerunning vanaf 8 jaar. Iedereen kan inschrijven, een echte turnbasis moet je niet hebben…
Voor de inschrijving worden een paar testjes afgenomen van een aantal basisoefeningen. Door het jaar heen wordt er aan de basis van parkour en freerunning gewerkt alsook wordt de nodige aandacht besteed aan kracht en conditie. Deze groep kan op termijn mooi doorstromen naar onze freerunninggroep 12+

NIEUW!!! Door de enorme interesse in freerunning gaan we in 2022-2023 van start met een basisgroep 8-12 jarigen op zaterdag van 13u tot 14u30 in de bovenzaal!

Wie op woensdag niet meer kan inschrijven omdat de groep volzet is, kan op zaterdag deelnemen.

Freerunning  +12 jaar voor jongens en meisjes die voldoende ervaring hebben met deze vaardigheden. Elke freerunner moet bij de start een aantal testen afleggen. Salto’s draaien mag geen enkel probleem zijn. Is hij/zij geslaagd voor deze testen dan kan hij/zij aansluiten bij de groep. Zo niet dan is er nog mogelijkheid om deze technieken bij te trainen in onze turngroepen.
Per jaar worden er 3 trainingsmomenten voorzien in een andere zaal (Geraardsbergen of Leuven: hal 5) die volledig uitgerust is met valkuilen, stelling…… Daar kunnen technieken geoefend worden zonder al te veel risico’s.De trainer spreekt met de groep de data af.

Sinds 2019 hebben we van de gemeente een stuk achter de sporthal gekregen om volledig in te richten als ‘parkourpark Artigym’. Zo kan er in de lente al heel snel buiten getraind worden.

in 2021 hebben we verlichting geplaatst om optimaal te kunnen genieten van ons park. Het is in de maand okt al te snel donker maar wel nog mooi weer om buiten te sporten. Er werden 8 letlampen bevestigd om de stelling te verlichten en 2 lampen om het overige van het park te verlichten.