Schitterende prestaties van onze keurgroep- meisjes Emma & Ijin

Onze meisjes naar hun 2 de C- wedstrijd in Gent
Ijin en Emma turnen dit jaar de eerste keer een niveautje hoger: C-niveau.
De eerste wedstrijd vond plaats in Leuven op zondag 13 maart. Voor beide een spannende eerste keer.Het C-niveau was compleet nieuw voor zowel gymnasten als trainers. Dit gaf als gevolg dat zowel Emma als Ijin een deel verkeerd uitvoerden aan de damesbrug. Ijin had geluk dat ze zich na haar afsprong snel draaide om te groeten zodat de jury dacht dat ze een halve draai had uitgevoerd, Emma had minder geluk en werd zwaar bestraft voor de vergeten halve draai (alsook het niet meetellen van de zwaai tot horizontaal).
Hierna was de balk aan de beurt. Beide turnden een mooie oefening aan de balk (ondanks een valletje hier en daar). Nu kwam de grondoefening: hier zijn onze 2 meiden heel sterk in. Emma deed wat verwacht werd en werkte heel mooi. Ijin had even een black-out en was haar kluts kwijt maar zette dit na een aantal seconden treuzelen recht en turnde ook een mooie grondoefening. Als laatste toestel kwam sprong en ook hier deden de twee meiden wat van hen verwacht werd: goede sprongen.
We zijn het strenge jureren van het C-niveau nog niet echt gewoon en dus is er bij de gymnasten een kleine teleurstelling: Ijin wordt 8ste en Emma 9de in hun ronde, uiteindelijk worden ze 28ste en 40ste van de 76! Prima start van een nieuw hoofdstuk voor Artigym Herzele!

 

De tweede wedstrijd vond plaats in Mariakerke op zondag 15 mei. Beide dames hebben opnieuw keihard gewerkt om nog beter te doen.
Ijin had 3 weken voor de wedstrijd haar voet omgeslagen en heeft dus enkele trainingen niet kunnen meedoen. Na een aantal kiné-sessies en een goed ingetapte voet beslist ze toch dat ze de wedstrijd zal kunnen meedoen (opgeven staat nu eenmaal niet in het woordenboek van een gymnast).
Op deze zondagochtend mocht Emma de spits afbijten op balk. Zoals gevreesd viel ze er bij het eerste element reeds af  (die vervloekte 1/1 pirouette vanop training), gelukkig liet ze haar niet kennen en toonde ze voor de rest een heel knappe oefening. Ijin was een paar gymnasten later aan de beurt en de stress was bij haar deze keer enorm groot. De balk zou niet haar vriend worden op deze dag en het resultaat viel dus erg tegen. Gelukkig mochten we nu naar de grond: misschien wel ons sterkste toestel. Beide meisjes turnden een heel erg mooie oefening en werden beloond met goede punten. Ondertussen begonnen we heel goed te beseffen dat Emma kans maakte op een medaille. En ja hoor: ook op sprong werkten de meisjes knap. Emma stond nu 2de op 4 tienden van de eerste plaats. Als laatste toestel moesten we na de damesbrug en die werd door Emma (na de vorige wedstrijd) enorm gevreesd.  Ijin was eerst aan de beurt en turnde rustig haar delen. De delen werden goed uitgevoerd maar toch kreeg ze heel erg weinig punten (teleurstellend…). Nu was Emma aan de beurt en behalve na haar buikdraai, waarbij ze alle moeite van de wereld moest doen om niet door te draaien, turnde ze een prachtige oefening die vlot aan elkaar hing. Nu was het spannend afwachten op de eindresultaten! En ja hoor, Emma mocht op het hoogste schavotje plaats nemen en kroonde zich tot Oost-Vlaams kampioen bij de meisjes C 11 jaar. All-round werden Emma en Ijin respectievelijk 11de en 67 van de 75 deelnemers
tekst door Lore De Punt

IMG_4395

IMG_4396 IMG_4555 IMG_4556IMG_4557 IMG_4558 IMG_4559 IMG_4566 IMG_4567 IMG_4568 IMG_4569 IMG_4573IMG_4554

IMG_4564IMG_4562